Pro Tuomarinkylän kompromissiehdotus Tuomarinkylän kartanoalueen yleiskaavaksi

Pro Tuomarinkylän kompromissiehdotus mahdollistaa kodit jopa 4 000 uudelle helsinkiläiselle. Sen lisäksi yli 60 000 käyttäjää vuodessa palveleva koirakeskus voisi jatkaa toimintaansa häiritsemättä naapureitaan, ja ratsastuskeskuksen yrittäjät voivat jatkaa kesken jäänyttä investointiohjelmaansa. Ehdotus kunnioittaa kartanoalueen suojelumerkintöjä ja Helsingin kaupungin omaa suunnitelmaa tehdä kartanoalueesta Helsinkipuiston yleisen virkistyksen keskus.

Pro Tuomarinkylän ehdotuksessa Vanhaa Tuusulantietä suoristetaan välillä Tuomarinkyläntie – Laamannintie. Tien oikaisu kaventaa Riihipeltoa ja Köyhänmiehenpeltoa, mutta mahdollistaa samalla uutta rakentamista tien länsipuolelle. Tekemällä näin kartanon alue ja koirakeskus voidaan säilyttää viher- ja virkistysalueena.

Lisäksi Pro Tuomarinkylä ehdottaa, että runkolinjan 560 korvaava pikaraitiotie kulkee nykyisen runkolinjan reittiä ja palvelee Koillis-Helsinkiä. Sama ehdotus on yleiskaavassakin yksi pikaraitiotien linjausvaihtoehdoista ja löytyy tuoreesta Kaavoituskatsaus 2016:sta. Tuomarinkylässä raide on yhteinen keskustasta Vantaalle päin linjatun raideyhteyden kanssa.

Ehdotuksessamme voittajia ovat sekä kasvava kaupunki että sen asukkaat. Näin muokattuna yleiskaava saisi nopeasti lainvoiman ja vältettäisiin vuosikausia kestävä katkera oikeustaistelu yleiskaavasta, asemakaavoituksesta ja rakennusluvista.

Tuomarinkylä on Helsingin tiukimmin kaavoin ja muin määräyksin suojeltu alue.

Lisätietoja:
Anu Heinonen, puheenjohtaja, Pro Tuomarinkylä, puh. 040 723 6279
Risto Suominen, varapuheenjohtaja, puh. 0400 601 630
Micki Schnitzler, perustajajäsen, puh. 050 571 1033

LIITTEET
Pro Tuomarinkylän karttaehdotus yleiskaavaksi Tuomarinkylän kartanoalueella
Vertailun helpottamiseksi ksv:n yleiskaavaehdotus samalla karttapohjalla
Pro Tuomarinkylän ehdotuksen selostus, jossa kuvataan ehdotuksemme keskeiset ratkaisut ja ehdotuksen plussat ja miinukset

Kuva. Kuvaa halkoo Tuusulanväylä. Vasemmalla on Torpparinmäen asuinalue ja oikealla Tuomarinkylän suojeltu kartanomiljöö. ©Kaupunkimittausosasto, Helsinki 2015-503.

2 kommenttia artikkeliin ”Pro Tuomarinkylän kompromissiehdotus Tuomarinkylän kartanoalueen yleiskaavaksi”

  1. Tässä on järkeä, mahtavaa! Kunpa nyt kunnioitettaisiin kuntalaisia, mihin suuntaan koko kaupungin organisaation muuttaminenkin tähtää.
    Olen ylpeä teistä!

    Vastaa

Jätä kommentti