Kannanotto 11.2.2015

KANNANOTTO HELSINGIN KAUPUNGIN YLEISKAAVALUONNOKSEEN KOSKIEN TUOMARINKYLÄN KARTANON ALUETTA PELTOINEEN JA SILIUKSENMÄKEÄ

Pro Tuomarinkylä kannattaa kaupungin kehittämistä. Lisäksi haluamme, että kasvavan kaupungin asukkailla on mahdollisuus harrastaa monipuolisesti ja että alueen kymmenille tuhansille virkistyskäyttäjille on tarjolla erilaisia palveluja sekä elämyksiä. Haluamme monimuotoisen kaupungin, jossa ihmiset, eläimet ja luonto voivat hyvin.

Pro Tuomarinkylä -liikkeen kannanotto Helsingin kaupungin 20.11.2014 julkaisemasta yleiskaavaluonnoksesta Tuomarinkylän osalta:

– Vanhan Tuusulantien pohjoispuolen ja Tuusulanväylän reunamat voi kaavoittaa rakentamiselle ja Jokeri 2 -raiteelle.

– RKY-alueelle sekä Siliuksenmäelle (ks. kartta, liite 1) suunniteltu alueen halkova raideliikenne sekä asuin- ja muu rakentaminen (kartta, liite 2) on poistettava yleiskaavaluonnoksesta.

– Tuomarinkylän kartanoalueen asemakaavaan (lainvoimaiseksi v. 2013) on palautettava RKY:hyn kuuluva alue, joka on poistettu rikkoen demokraattista päätöksentekoa. Asemakaavaesitys tulee hyväksyä sen alkuperäisessä laajuudessaan.

Kannanotollemme on lukuisia perusteluja, muun muassa yleiskaavaluonnoksen ristiriidat maankäyttö- ja rakennuslain, yleiskaavan sisältövaatimusten sekä kaupunginvaltuuston päätöksen kanssa. Yleiskaavaluonnos ajaa myös alueen yksityisille yrittäjille ja yhdistyksille hiljattain annettujen lupausten yli, jolloin Helsingin kaupungin toiminnassa voidaan nähdä jopa epäeettisiä piirteitä.

Lisäksi haluamme erikseen korostaa Tuomarinkylän alueen luonto- ja historiallisia arvoja sekä asemakaavassa vuonna 2013 määriteltyjen kehittämissuunnitelmien takaamaa turvallista virkistys- ja harrastusympäristöä.

Pro Tuomarinkylä -liike

Perustelujamme on avattu yksityiskohtaisemmin perusteluissa ».

[harb-links cats=”29″]


Tutustu Helsingin yleiskaavaluonnokseen ja siihen liittyviin selvityksiin täällä:
www.yleiskaava.fi/yleiskaava/aineistot »

 

4 kommenttia artikkeliin ”Kannanotto 11.2.2015”

 1. Hei Riitta!
  Miten upeita kuvia! Kiitos kun jaat ne meidän kanssamme ja kannat huolta arvokkaan kaupunkiluonnon säilyttämisestä!

  Vastaa
 2. Hei

  Haluaisin tuoda valokuvin ihmisten tietoisuuteen Tuomarinkartanon ja Itä-Pakilan välissä olevan Siliuksenmäen metsäluonnon arvon. Ohessa linkki kuvasivulle.

  Alueella on ikivanhoja, kilpikuorisia puita, metsämarjoja perheille lapsosineen kerättäväksi ja ihania metsäpolkuja kuljettavaksi. Lystikukkulalla asuva kanahaukka käy Siliuksenmäellä saalistamassa. Siliuksenmäellä asustelee palokärki, pienempiä tikkoja sekä pöllöjä, kettuja, kärppä sekä peurojakin on nähty.

  Koen, että on suuri menetys kaupunkilaisille, jos tämä elämää kuhiseva luontoalue tuhotaan 🙁

  Vastaa

Jätä kommentti