Koirakeskus

Tuomarinkartanon vinttikoirakeskus on ainutlaatuinen koiraharrastuskeskus Suomessa. Se sijaitsee Helsingissä Tuomarinkylän kartanon alueella. Noin 3,25 hehtaarin alue on vuokrattu Helsingin kaupungilta.

Keskuksessa järjestetään vuosittain vinttikoiraratakilpailuja, koiranäyttelyjä, koirien tottelevaisuus- ja suojelukokeita, koiraharrastuksiin liittyviä koulutustilaisuuksia, koirayhdistysten kokouksia sekä erilaisia koiraharrastapahtumia. Vuosittain keskuksessa on yli 270 käyttöpäivää ja yli 65 000 kävijää. Vinttikoirakeskusta hallinnoi Helsingin Vinttikoirakerho ry jo vuodesta 1981. Ensimmäiset kilpailut juostiin vinttikoiraradalla kesällä 1983.

Kerhorakennukset ja vinttikoirarata ympäröivine alueineen on rakennettu pääasiassa talkootöinä. Helsingin vinttikoirakerho ry on itsenäisesti vastannut keskuksen rahoituksesta.

Helsingin Vinttikoira ry – Helsingin Vinttikoirakerho ry:n perusti joukko innokkaita helsinkiläisiä vinttikoiraharrastajia vuonna 1961. Se on vanhin ja suurin Suomen Vinttikoiraliitto ry:n toimivista jäsenkerhoista. Tämän päivän HVK on vireä ja aikaansa seuraava yhdistys, joka kulkee perustamisajatuksensa viitoittamaa tietä.

Jäsenyydet eri järjestöissä:

FCI – Féderation Cynologique Internationale (SKL-FKK)

SKL-FKK – Suomen Kennelliitto – Finska Kennelklubben

HSKP – Helsingin Seudun Kennelpiiri

SVKL – Suomen Vinttikoiraliitto

Lisää tietoa Tuomarinkartanon vinttikoirakeskuksesta ja Helsingin Vinttikoirakerho ry:stä osoitteesta www.vinttikoira.fi

 

Jätä kommentti