Pro Tuomarinkylä: Malminbaana sopii olemassa olevan tieverkon yhteyteen, ei kartanoalueelle

Kuva: Malmin ja Pukinmäen aluesuunnitelman luonnokseen sisältyy karttapiirroksen idea linjata Malminbaana Tuomarinkylän kartanoalueelle ja Lystikukkulalle (Lähde: Pyöräliikenteen tavoiteverkko esikaupunkialueille, Helsingin kaupunki 2016).

Pro Tuomarinkylä on jättänyt Helsingin kaupungin kerro kantasi –palveluun 12.12.2020 kommenttinsa, jotka koskevat Malmin ja Pukinmäen yleisten alueiden suunnitelman luonnosta. Pro Tuomarinkylän mukaan katu- ja viheralueita käsittelevässä luonnoksessa on paljon hyvää, mutta myös muutamia selvästi korjausta vaativia asioita.

Täsmennettävää on erityisesti siinä, mitä Helsingin yleiskaavalla 2016 on päätetty pikaraitioteiden ja pyöräliikenteen nopean runkoverkon eli baanojen sijainnista.

Pro Tuomarinkylä vastustaa jyrkästi luonnokseen sisältyvää ideaa kartanoaluetta ja osin Lystikukkulaa halkovasta baanasta. Sama koskee Jokeri 2 –pikaraitiotietä, jonka osalta kommenteissa on toistettu aiempi kanta. Sekä baana että pikaraitiotie ovat lähes kaikilla kriteereillä arvioiden paremmin sovitettavissa nykyisen tieverkon yhteyteen.

Muut kommentit liittyvät mm. luonnoksesta puuttuvaan melutarkasteluun sekä metsien ja maiseman hoitoon, joka tulisi saada noudattamaan paremmin kaupungin omia ylemmäntasoisia tavoitteita ja asukkaiden toiveita. Esimerkkinä tästä on Närepuisto, joka on pilattu vuosikymmeniksi liiallisilla hakkuilla (linkki kuviin).

Lue kaikki Pro Tuomarinkylän kommentit (täältä).

Tutustu Malmin ja Pukinmäen yleisten alueiden suunnitelmaluonnokseen (täältä).

Pro Tuomarinkylä: Uudet pikaraitiotiet tieverkon yhteyteen, ei viheralueille

 

2 kommenttia artikkeliin ”Pro Tuomarinkylä: Malminbaana sopii olemassa olevan tieverkon yhteyteen, ei kartanoalueelle”

 1. Koillis-Helsingin suunnitelmien esittelyn yhteydessä osui silmiini kartta jossa Malmilta lähtevän raitiotien suuntaus oli Malmin sairaalan jälkeen Pukinmäen kaaren jatkona Vantaanjoen yli ja peltojen yli kohti Tuomarinkylää. Tosin merkittynä kysymysmerkillä.

  Vastaa
 2. Pyöräilybaana vaarantaa kartanoalueella ulkoilijoiden, ihmisten, koirien, sekä hevosten turvallisuuden.
  Alueella liikkuu paljon lapsiperheitä, joiden turvallisuus on jo nykyisillä kävely/ pyöräteillä vaarallista.
  Baana kehäykkösen reunaan, niin palvelee käyttäjiä paremmin. Tällöin itsekin alkaisin pyöräillä väliä Itäkeskus-Pakila.
  Baanan tarkoitus lienee nopea suora reitti paikasta A paikkaan B

  Vastaa

Jätä kommentti