Pro Tuomarinkylä

Pro Tuomarinkylä on yhteistyöryhmä, jossa ovat edustettuina Tuomarinkylän ratsastuskeskus, koirakeskus ja alueen asukkaat sekä ulkoilu- ja virkistyskäyttäjät. Liike kannattaa kaupungin kehittämistä ja haluaa tarjota kasvavan ja kehittyvän kaupungin asukkaille monipuolisia harrastusmahdollisuuksia. Lisäksi se haluaa palvella historiallisesti arvokkaan alueen ulkoilijoita ja olla jatkossakin kehittämässä monipuolista virkistysaluetta.

Pro Tuomarinkylä -liikkeen mielipide Helsingin kaupungin 20.11.2014 julkaisemasta yleiskaavaluonnoksesta Tuomarinkylän osalta oli, että Vanhan Tuusulantien pohjoispuolen ja Tuusulanväylän reunamat voi kaavoittaa rakentamiselle ja Jokeri 2 -raiteelle. RKY-alueelle sekä Siliuksenmäelle suunniteltu alueen halkova raideliikenne sekä asuin- ja muu rakentaminen on poistettava yleiskaavaehdotuksesta. Tuomarinkylän kartanoalueen asemakaavaan (lainvoimaiseksi v. 2013) on palautettava silloisen apulaiskaupunginjohtajan epädemokraattisesti poistattama RKY:hyn kuuluva alue ja asemakaavaesitys tulee hyväksyä sen alkuperäisessä laajuudessaan.

Pro Tuomarinkylän, kaupunkilaisten ja eri viranomaisten antamia lukuisia mielipiteitä kaavaluonnoksesta ei ole otettu huomioon. Päinvastoin Tuomarinkylään esitetään kaavaehdotuksessa aiempaa tiiviimpää rakentamista. Pro Tuomarinkylä on valmistellut muistutuksen kaavaehdotuksesta.

Pro Tuomarinkylän toiminnasta vastaa liikkeen perustanut noin 15-jäseninen työryhmä. Lisätietoja antavat: Anu Heinonen, anuoheinonen(a)gmail.com ja Risto Suominen, risto.suominen(a)hrpr.fi .


Tutustu Helsingin yleiskaavaluonnokseen ja siihen liittyviin selvityksiin täällä:
www.yleiskaava.fi/yleiskaava/aineistot »

3 kommenttia artikkeliin ”Pro Tuomarinkylä”

 1. Olen mukana Toiminnassa !!!! koska Tuomarinkylä pitää säilyttää ja kehittää hevos/ koira keskuksena ! Tuomarinkylä kuuluu ja tulee kuulumaan Helsingille !

  Vastaa
 2. Olen PRO uuden yleiskaavaluonnoksen puolesta:
  On hyvä huomata, että ns. Pro-Tuomarinkylä liike ei edusta kattavasti kylän alueen ja sen lähialueiden asukkaita, niin paljon on niitä jotka asiaa lähemmin selvitettäessä osoittautuvat kannattavansa suunnitellun alueen hallittua rakentamista. Me asukkaatkin voisimme kuulua kyllä Pro-TuomarinKartano liikkeseen, mutta emme halua asettua vastustamaan kyläalueen kehittämistä. Me siis todellisuudessa olemme elävän kylän puolesta eli pro. Nykyisellään, laajalta säteellä lähialueilta puutuvat kokonaan ruokakaupat, kahvibaarit, hoitolat ja myös nopeat yhteydet keskustaan. Näitä palveluita ja liikenneyhteyksiä ei tänne saada koskaan, jollei hallittua rakentamista toteuteta. Tuomarinkartanon pellot 12 kilometriä metropolin keskustasta eivät enää kuulu maanviljelykselle, eivätkä nykyisen kaltaiset harrastetoiminnot säilytettyinäkään missään tapauksessa tarvitse käyttöönsä kaikkia näitä peltoja.

  Asukas vuodesta 1970 lähtien, (toivon tilaa myös eriävälle mielipiteelle)

  Vastaa
  • Hei Osmo, kyllä tänne eriävätkin mielipiteet mahtuvat 🙂 Kiitos omalla nimellä esitetystä perustellusta viestistäsi.

   Pro Tuomarinkylä ei kategorisesti vastusta alueen kehittämistä ja asuntorakentamisellekin on meidänkin mielestämme täällä tilaa. Sen sijaan haluamme, että kaupunki pitäisi kiinni aiemmista päätöksistään, joiden mukaan koira- ja hevosharrastamisen toimintaedellytykset ja Helsinkipuisto ulkoilualueena tulee Tuomarinkylässä säilyttää. Kasvava kaupunkihan tarvitsee nimenomaan _enemmän_ liikuntapaikkoja ja viheralueita!

   Puolustamme myös valtakunnallisesti arvokkaaksi luokiteltua maisema-aluetta ja kulttuuriympäristöä. Nimenomaan tälle suojelualueelle emme haluaisi rakennettavan kerrostalolähiötä ja pikaraitiolinjoja, kuten kaupunki tällä hetkellä kaavailee. Esimerkiksi tuo pikaraitiolinja tulisi Pro Tuomarinkylän mielestä linjata alkuperäisen suunnitelman mukaan noudattamaan bussilinja 560:n reittiä. Yleiskaavaehdotuksessa se linjataan peltomaiseman ja Vantaanjokilaakson Natura-alueen läpi.

   Tuomarinkylän alueen asukkailla on varmasti paljon erilaisia mielipiteitä siitä miten seutua tulisi kehittää. Mm. Paloheinän-Torpparinmäen ja Tapaninvainion kaupunginosayhdistykset näkevät Tuomarinkylän nykyiset toiminnot ja kulttuurimaiseman säilyttämisen arvoisina.

   Mukavaa joulunaikaa ja hyvää uutta vuotta 2016,
   t. Anu Heinonen

   Vastaa

Jätä kommentti