Ratsastuskeskus

Tuomarinkylän Ratsastuskeskus sijaitsee Helsingin Tuomarinkylän kulttuurihistoriallisesti ja maisemallisesti arvokkaassa museo- ja kartanomiljöössä. Alueella toimii maneesiyhtiö, kaksi Suomen Ratsastajainliiton hyväksymää ja valvomaa ratsastuskoulua, kaksi täysihoitotallia ja kaksi aktiivista ratsastusseuraa. Tuomarinkylän ratsastuskeskus tarjoaa tasokkaat puitteet ratsastusurheilun harrastamiseen kaikissa lajeissa ja kaikentasoisille ratsastajille. Ratsastajilla on käytössään kaksi maneesia, neljä valaistua ratsastuskenttää sekä lähes 5 km huollettuja maastoratsastusreittejä.

Tuomarinkylässä on meneillään mittava kehittämishanke, jossa alueesta päivitetään tasokas ja nykyaikainen hevosurheilukeskus. Yhteistyössä kaupungin virkamiesten kanssa räätälöidyllä, vuonna 2013 vahvistetulla asemakaavalla on osoitettu, että alue sopii erityisen hyvin ratsastusurheiluun sekä kaupunkilaisten yleiseen ulkoilu- ja virkistyskäyttöön. Alue säilyy avarana, vihreänä ja kulttuurihistoriallisesti ja maisemallisesti ainutlaatuisena ja arvokkaana ympäristönä myös tuleville polville.

Uudessa asemakaavassa Tuomarinkylän ratsastuskeskuksen alueelle on osoitettu huomattavasti lisärakennusoikeutta, joka mahdollistaa juuri valmistuneiden täysihoito-tallien laajennusten lisäksi mm. ratsastuskoulujen vastaavat laajennukset (ovat suunnitteluvaiheessa), uuden, tasokkaan kilpailumaneesin ja sen yhteyteen alueelta nyt puuttuvien kahvila- ja sosiaalitilojen toteuttamisen palvelemaan kaikkia alueen ulkoilijoita ja virkistyskäyttäjiä, uusien ratsastusreittien rakentamisen ja edellytykset hevosenlannan biokäytölle. Kaavassa on huomioitu myös liikenneturvallisuuden parantaminen liikennejärjestelyin.

Lisää tietoa ratsastuksesta ja Tuomarinkylän ratsastusmahdollisuuksista sekä keskuksen toimijoista osoitteen www.tuomarinkylanratsastuskeskus.fi kautta.

 

Jätä kommentti