Ulkoilu- ja virkistysalue

Tuomarinkylän Tuomarinkartanon alue on tärkeä ulkoilu- ja virkistysalue paitsi lähiseudun asukkaille myös kauempaa tuleville kaupunkilaisille. Aluetta halkoo kaupunginosia yhdistäviä pääulkoiluväyliä, jotka ovat lenkkeilijöitten ja pyöräilijöitten vilkkaassa käytössä. Osittain ulkoilureittien vierellä peltoja kiertävät myös ratsastusreitit. Avaralla alueella kaupunkilaiset voivat turvallisesti kohdata ratsukkoja ulkoillessaan.

Talvisin pelloilla ja joen varressa on hoidetut hiihtoladut. Myöskään kesällä pellot eivät ole ’käyttämättömiä’. Niitä viljelee Helsingin kaupungin oma rakentamispalvelu Staran ympäristönhoidon yksikön ’Virkistyspellot ja -niityt’ -alaosasto. Viljelyn lisäksi alaosasto pitää huolta sekä Tuomarinkylän että Haltialan alueista ja myy lisäksi palvelujaan paikallisille toimijoille. Kaupunkilaisten iloksi Stara on jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan järjestänyt kartanon pelloilla suuren suosion saaneita heinätalkoita. Heinä syötetään talven mittaan Haltialan tilan eläimille. Lisäksi Stara kasvattaa pelloilla auringonkukkia ja herneitä kaupunkilaisten poimittaviksi.

 

2 kommenttia artikkeliin ”Ulkoilu- ja virkistysalue”

  1. Onko ihmisten luvallista poimia vihreitä kasveja, joita kaupunki kasvattaa Tuomarinkylän kartanon mailla, Vantaanjoen varressa? Olen nähnyt siellä ulkomaalaisia keräämässä kasveja muovikasseihin nyt kesäkuussa, jolloin eivät ole edes nähdäkseni kypsiä. Jos ei ole luvallista, voisiko sinne saada jonkinlaiset opastetaulut, joissa kerääminen kielletään tms?

    Vastaa

Jätä kommentti