Tiedote 12.5.2015 – Antoisia keskusteluja useiden valtuustoryhmien kanssa

Pro Tuomarinkylä asetti tavoitteeksi tavata kevään aikana kaikki Helsingin kaupunginvaltuuston valtuustoryhmät. Tapaamisten tarkoitus oli viedä yleiskaavasta päättäville valtuutetuille viestiä Tuomarinkylän alueen kaavoittamisen ongelmakohdista. Yleiskaava ja sen liiteaineistot muodostavat massiivisen tietopaketin, eivätkä valtuuston jäsenet yleisesti ottaen ole vielä ennättäneet perehtyä sen yksityiskohtiin.

Kaikkia tapaamiamme valtuustoryhmiä on kiinnostanut kuulla mielipiteemme pikaraitiotien linjausvaihtoehdoksi sekä näkemyksemme siitä, mihin Tuomarinkylän alueella voisi mielestämme rakentaa. Näihin kysymyksiin olemme myös vastanneet – jo helmikuussa kaupungille jätettyyn viralliseen mielipiteeseemmekin kirjasimme nämä kompromissiehdotuksemme.

Anni Sinnemäki kuulemassa tuomarinkyläläisten huolenaiheita

Tapaamiset alkoivat maaliskuun puolessa välissä Vihreiden ryhmän tapaamisella. Monijäsenisestä ryhmästä vain pieni osa oli kokouksessa paikalla – liekö lähestyvät eduskuntavaalit vieneet väen vaalityöhön kentälle – mutta iloitsimme muun muassa siitä, että viestiämme oli paikalla kuulemassa mm. kaava-asioista vastaava apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki. Lisäksi Kennelliiton toiminnanjohtaja Markku Mähönen toi julki liiton toimitilatarpeet ja halukkuuden investoida Tuomarinkylän alueelle. Parikymmentä minuuttia kestäneeseen tapaamiseen mahtui monen monta argumenttia – harrastustoiminnan merkityksestä nuorille aina Helsinki-puiston kehityssuunnitelmaan.

Vasemmistoliitto ja perussuomalaiset hyvin perillä tilanteestamme

25.3.2015 oli superpäivä – vierailimme sekä perussuomalaisten että vasemmistoliiton ryhmien pakeilla. Molemmat valtuustoryhmät olivat hyvin kiinnostuneita Tuomarinkylän tilanteesta ja myös perehtyneitä asiaan. Näissä ryhmissä saimme aikaa paljon yli ennakkoon sovitun parikymmenminuuttisen, mikä kertoo kuulijoiden kiinnostuksesta asiaamme kohtaan.

Perussuomalaisista muun muassa Helena Kantola on ollut aiemminkin aktiivinen Tuomarinkylän puolesta ja Pro Tuomarinkylä jätti hänelle myös kopion vuonna 2014 vahvistetun Tuomarinkylän asemakaavan selostuksesta – se konkretisoi, miten kaupunki on yleiskaavalla pyörtämässä kaikki aiemmat suunnitelmansa Tuomarinkylän alueen kehittämisestä. Lisäksi perussuomalaisten Nina Huru korosti aiheellisesti, että kun kaupunki on halunnut edistää harrastustoimintoja myöntämällä yrittäjille halpakorkoista lainaa ja ylläpitämällä ratsastusreittejä, nyt se on omilla toimillaan torpedoimassa aiemmin edistämäänsä toimintaa.

Huhtikuussa tapasimme ensin Suomen kommunististen puolueen ryhmän ja viime viikolla kristillisdemokraatit. SKP:n Yrjö Hakanen oli hyvin selvillä Tuomarinkylän haasteista ja teki täsmäkysymyksiä. Kristillisdemokraatit olivat myös hyvin kiinnostuneita ja antoivat meille aikaa peräti 40 minuuttia. Kävimme perusteellisesti läpi pulmamme ja saimme myönteistä vastakaikua ajatuksillemme.

Keskusta ja SDP: vastauksena toistaiseksi radiohiljaisuutta

Seuraavana kalenterissa on tapaamiset kokoomuksen ja ruotsalaisen kansanpuolueen kanssa – heidän valtuustoryhmänsä tavataan 20.5.2015.

Myös keskustan ja sosialidemokraattien ryhmien kanssa on yritetty järjestää tapaamista, mutta yhteydenottomme eivät vielä ole tuottaneet tulosta. Jatkamme sinnikkäästi!

Pro Tuomarinkylä -työryhmästä tapaamisissa ovat olleet eri kokoonpanoissa mukana Erika Skurnik-Paqvalin, Risto Suominen, Rosemarie ”Micki” Schnizler, Markku Mähönen, Anu Heinonen, Marja Kivenheimo ja Veli-Pekka Kantanen. Kiitos kaikille työpanoksesta!

Kuvassa ovat Risto Suominen, Rosemarie ”Micki” Schnizler ja Erika Skurnik-Paqvalin.

Jätä kommentti