Tiedote: Pro Tuomarinkylä tukee Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin -hanketta – vaikuta osallistumalla kuntalaisaloitteeseen

Pro Tuomarinkylä on liittynyt Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin -hankkeen tukijoihin yli 60 muun helsinkiläisen kansalaisjärjestön ja -liikkeen mukana. Kansallinen kaupunkipuisto on arvokkaiden luonto- ja vesialueiden sekä kulttuuriympäristöjen muodostama yhtenäinen kokonaisuus.

Kansallinen kaupunkipuisto on vaikuttava tapa tuoda esiin Helsingin hienoja luonto- ja kulttuuriympäristöjä ja tehokas väline markkinoida Helsinkiä kansainvälisille matkailijoille.

Helsingissä on paljon upeita kohteita, jotka täyttävät kansallisen kaupunkipuiston kriteerit, kuten kulttuurihistorialliset ympäristöt ja arkkitehtoniset kohteet, meren rannat ja saaristo, luonnonmetsät ja virkistysalueet, Vantaanjoki ja kaupunkipurot.

Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin -hanke on ajankohtainen muun muassa Helsingissä meneillään olevan yleiskaavavalmistelun vuoksi. Yleiskaavan mahdollistama massiivinen täydennysrakentaminen uhkaa luontojärjestöjen arvion mukaan hävittää Helsingistä noin 300 hehtaaria metsää. Lisäksi se vaarantaa muun muassa Helsinkipuiston viher- ja virkistysalueen kehittämisen virkistys- ja harrastusalueena, toisin kuin Helsingin kaupunki vielä puistoa koskevassa yleissuunnitelmassa vuodelta 2012 linjasi. Tuomarinkylän alue kuuluu Helsinkipuiston pohjoisimpaan osaan.

Mahdollisen hakemuksen kaupunkipuistosta tekee Helsingin kaupunki ja asiasta päättää ympäristöministeriö. Suomessa on tällä hetkellä kahdeksan kansallista kaupunkipuistoa.

Vaikuta osallistumalla kuntalaisaloitteeseen

Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin -hankkeesta on avattu kuntalaisaloite. Osallistumalla aloitteeseen (https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/2057) voit vaikuttaa siihen, että hanke etenee Helsingin kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi. Kuntalaisaloitteeseen voivat osallistua äänioikeutetut helsinkiläiset. Osallistuminen edellyttää tunnistautumista esimerkiksi verkkopankkitunnuksin.

Lisätietoja:

Veli-Pekka Kantanen, pj, Paloheinän-Torpparinmäen kaupunginosayhdistys; Pro Tuomarinkylä -liikkeen perustajajäsen, puh. 050 516 0167

http://kaupunkipuisto.fi/

Yksi kommentti artikkeliin ”Tiedote: Pro Tuomarinkylä tukee Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin -hanketta – vaikuta osallistumalla kuntalaisaloitteeseen”

  1. Hienoa! Juuri tällaista aloitetta on kaivattu. Keskuspuistoa ja muita viheralueita ollaan koko ajan nakertamassa liikenteelle ja asuinrakentamiseen. Kaupunki pitää metsiään ja viheralueitaan jatkuvasti jonkinlaisena rakennusmaareservinä.

    Vastaa

Jätä kommentti