Lehdistötiedote 28.1.2015 – Kannanotto Helsingin kaupungin yleiskaavaluonnokseen

Kannatamme kaupungin kehittämistä ja haluamme tarjota kasvavan ja kehittyvän kaupungin asukkaille monipuolisia harrastusmahdollisuuksia. Haluamme palvella alueen ulkoilijoita ja olla jatkossakin kehittämässä monipuolista virkistysaluetta.


Pro Tuomarinkylä -liikkeen mielipide Helsingin kaupungin 20.11.2014 julkaisemasta yleiskaavaluonnoksesta Tuomarinkylän osalta on, että Vanhan Tuusulantien pohjoispuolen ja Tuusulanväylän reunamat voi kaavoittaa rakentamiselle ja Jokeri 2 –raiteelle. RKY-alueelle sekä Siliuksenmäelle (ks. liite 1) suunniteltu alueen halkova raideliikenne sekä asuin- ja muu rakentaminen on poistettava yleiskaavaehdotuksesta.

Tuomarinkylän kartanoalueen asemakaavaan (lainvoimaiseksi v. 2013) on palautettava  apulaiskaupunginjohtajan epädemokraattisesti poistattama RKY:hyn kuuluva alue ja asemakaavaesitys tulee hyväksyä sen alkuperäisessä laajuudessaan.


Kannanotollemme on lukuisia perusteluja, muun  muassa yleiskaavaluonnoksen ristiriidat maankäyttö- ja rakennuslain sekä yleiskaavan sisältövaatimusten kanssa. Tuomarinkylän alueenkäytön suunnittelussa ei myöskään ole noudatettu Suomen kunnallishallinnon avoimuutta ja julkisuutta korostavia perusperiaatteita. Yleiskaavaluonnos ajaa myös alueen yksityisille yrittäjille annettujen lupausten yli, jolloin Helsingin kaupungin toiminnassa voidaan nähdä jopa epäeettisiä piirteitä.

Lisäksi haluamme erikseen korostaa alueen luonto- ja historiallisia arvoja sekä asemakaavassa vuonna 2013 määriteltyjen kehittämissuunnitelmien takaamaa turvallista virkistys- ja harrastusympäristöä.

Kannanotollemme on lukuisia perusteluja. Pääset lukemaan ne tästä!

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Lehdistötiedote 28.1.2015 – Kannanotto Helsingin kaupungin yleiskaavaluonnokseen”

  1. Huomionarvoista Tuomarinkylän pelloissa on se, että ne ovat TALVIURHEILUALUETTA hiihtolatuineen. Peltoalueet antavat mukavaa monipuolisuutta ja pituutta Paloheinän ja Haltialan hiihtolatuihin. Erityispiirteenä näillä laduilla on se, että täällä on tilaa harrastaa hiihtoa myös lasten kanssa, sillä Paloheinän postimerkin kokoisella tasamaahiihtoalueella törmää valtaisaan laturaivoon jos sinne vie pieniä hiihtäjiä opettelemaan hiihtoa. Jos ladut poistuvat Tuomarinkylästä, menetetään latukilometrejä sekä erityisesti perheille ja lapsille sopiva hiihto ja ulkoilualue.

    Vastaa

Jätä kommentti