Lehdistötiedote 7.9.2016: Kaupunkilaiset tempaisevat Tuomarinkylän puolesta

Yleisötapahtuman ohjelma yhdistää menneen, tämän päivän ja tulevaisuuden

Pro Tuomarinkylä -liike järjestää Tuomarinkylässä sunnuntaina 11.9.2016 klo 12.00–15.00 yleisötapahtuman, joka on osa eurooppalaisten kulttuuriympäristöpäivien sarjaa. Teemana on tänä vuonna ”Porukan paikat, yhteiset ympäristöt” (www.kulttuuriymparistomme.fi). Pohjois-Helsingissä sellainen on eittämättä Tuomarinkartano. Helsingin kaupunki on kuitenkin kaikkien kauhuksi kaavoittamassa suojelualueelle kerrostalolähiötä.

Esittelemme kaupunkilaisille sekä paikalle kutsutuille Helsingin päättäjille alueen monipuolisia arvoja. Ohjelmassa yhdistyy suojellun kartanoalueen ainutlaatuinen kulttuurihistoria ja sen tärkeys virkistys- ja harrastusalueena. Samalla esittelemme Pro Tuomarinkylä -liikkeen laatimaa kompromissiehdotusta alueen kaavoittamisesta. Ehdotuksemme mahdollistaa historiallisen kartanoalueen viereen asunnot jopa 4 000  ihmiselle, alueen kaikki harrastustoiminnot ja keskeiset kulttuuriarvot säilyttäen.

”Emme ole saaneet kaupungilta minkäänlaista vastausta ehdotukseemme. Tilanne on turhauttava. Ensin kannustetaan tekemään ehdotus, ja kun teet, se vaietaan kuoliaaksi”, sanoo Pro Tuomarinkylä -liikkeen varapuheenjohtaja Risto Suominen. Myös alueen käyttäjät ovat lähettäneet kaupungille palautevyöryn Tuomarinkylästä. ”Päätimme kerätä tulevana sunnuntaina ihmisten terveiset asiasta. Lähetämme ne päättäjille”, kertoo Suominen.

Tapahtuman ohjelma levittäytyy koko kartanoalueelle – koirakeskukseen (Tuomarinkyläntie 1), ratsastuskeskukseen (Kavaleffintie, Ratsukkopolku, Strandmaninlenkki) sekä Tuomarinkylän kartanon päärakennukseen (Tuomarinkyläntie 7). Samalla ohjelma heijastaa kartanoalueen toimintojen monipuolisuutta ja alueen tärkeää merkitystä arkipäivän hyvinvoinnille.

Tapahtuman mainos ja päivän ohjelma ovat liitteenä ja esillä myös tapahtuman eri pisteissä.

Lisätietoja:

Pro Tuomarinkylä, www.tuomarinkyla.com
Risto Suominen, varapuheenjohtaja, p. 0400 601 630
Rosemarie Schnitzler, perustajajäsen, p. 050 571 1033
Erika Paqvalin-Skurnik, perustajajäsen, p. 040 539 5257

Jätä kommentti