Tiedote 30.3.2017: Asukasjärjestöjen kysely paljastaa Tuomarinkylän puolustajat

Yhteensä 35 kaupunginosayhdistystä ja muuta kansalaisjärjestöä edustava Yleiskaava uusiksi -ryhmä lähetti kuntavaaliehdokkaille lyhyen kyselyn kaavoituksesta ja Helsingin kaupungin arvoalueista. Vaikka ehdokkaiden ylivoimainen enemmistö jätti vastaamatta kyselyyn, on vastauksien perusteella tunnistettu koko joukko ehdokkaita, jotka kannattavat Tuomarinkylän alueen kaavoituksen tarkastelua uudelleen. Tuomarinkartanon puolustajia löytyy useista eri puolueista, joista 206:sta vastanneesta 155 säästäisi Tuomarinkartanon. Katso lista tämän sivun alalaidassa: http://yleiskaavauusiksi.fi/tuomarinkartano/

Nyt valittava valtuusto tulee aikanaan päättämään yleiskaavan toteutuksesta, kunhan ensin selviää, miltä osin yleiskaava saa lainvoiman. Yleiskaavasta on tehty 43 ja Vartiosaaren osayleiskaavasta 11 valitusta Helsingin hallinto-oikeuteen. Valittajien joukossa ovat mm. Pro Tuomarinkylän taustayhteisöt ja -henkilöt, Uudenmaan ELY-keskus, Liikennevirasto ja Museovirasto.

Pro Tuomarinkylä pyrkii kuntavaalien alla kannustamaan kaupunkilaisia äänestämään ja viestimään siitä, että jokainen annettava ääni voi olla ääni humaanille kaupunkirakentamiselle tai sitä vastaan. Pro Tuomarinkylä toimii sitoutumattomana yhteistyöryhmänä eikä aja minkään yksittäisen puolueen etua.

Yhteensä 35 kaupunginosayhdistystä ja muuta kansalaisjärjestöä edustava Yleiskaava uusiksi -ryhmä lähetti 10.3.2017 kyselyn valtuustossa edustettuna olevien puolueiden vaalikampanjapäälliköille pyynnöllä toimittaa se puolueen ehdokkaille. Kyselyllä haluttiin selvittää ehdokkaiden suhtautumista yleiskaavasta tehdyissä yhteensä 1444 muistutuksessa eniten säilytettäväksi vaadittuihin Helsingin arvoalueisiin. Kyselystä muistutettiin kampanjapäälliköitä kerran sähköpostitse ja kaksi kertaa puhelimitse. Uusia, vielä vailla valtuutettua olevia puolueita lähestyttiin yhdellä sähköpostilla tai soitolla. Ehdokkaina olevat nykyiset valtuutetut ja varavaltuutetut saivat kyselyn sähköposteihinsa myös suoraan. Lisäksi kyselystä tiedotettiin sosiaalisen median kautta.

Lisätietoja:

Anu Heinonen
puheenjohtaja, Pro Tuomarinkylä
anuoheinonen (at) gmail.com

2 kommenttia artikkeliin ”Tiedote 30.3.2017: Asukasjärjestöjen kysely paljastaa Tuomarinkylän puolustajat”

 1. Hei Sole,
  alkuun suuret pahoittelut jakeluongelmista. Onneksi tätä harmillista tilannetta on tällä välin jo ehditty selvittää ja vastauksesi on nyt mukana linkin takana löytyvässä listassa.

  Vahvistan tässä samalla julkisesti sen mitä kerrot yllä: Keskustan ryhmä on todellakin ollut koko yleiskaavaprosessin ajan Tuomarinkylän puolustajien joukossa ja Laura Kolbehan teki jopa kaupunginvaltuustolle Tuomarinkylän puolesta vastaesityksen.

  Vielä kerran pahoittelut!

  Ystävällisesti,
  Anu

  Vastaa
 2. Anu hyvä, Vaikka kyselystä olisi kuinka tiedotettu, ainakaan minä en sitä saanut sähköpostiini. Minun mielipidettäni ei ole, vaikka olen vahvasti vienyt Tuomarinkartanon asiaa eteenpäin ja valmistellut sitä puoltaville valtuutetuille vastaesityksiä ja ponsia. Koko Keskustan valtuustoryhmä puuttuu vaikka ovat yksimielisesti vastustaneet Tuomarikartanon alueen asuntorakentamista, mm. Laura Kolbe, joka teki kaupunginhallituksessakin Tuomarinkartanoa puoltavan vastaesityksen.
  Jotain häikkää on kyselyn jakelussa ollut. Yt. Sole

  Vastaa

Jätä kommentti