Tiedote: Auta pelastamaan Tuomarinkylän koirakeskus – Kirjoita kaupungille muistutus & allekirjoita adressi Koiramessuilla!

Helsingin yleiskaavasta julkistettu tuore ehdotus sivuuttaa olan kohautuksella Tuomarinkylän kartanon alueen osalta kaavan luonnosvaiheessa annetut 275 mielipidettä. Määrä oli ylivoimaisesti suurin alueellinen potti, mahdollisesti kaavamielipiteiden Suomen ennätys.

Yleiskaavaehdotus ei ratko lainkaan yleiskaavaluonnoksen ongelmia, vaan niitä on lisätty entisestään kasvattamalla kerrostaloasuntojen määrää. Koirakeskuksen toiminta tapetaan vetämällä sen päälle raitiotie, liikekeskus ja ympärille 3-6-kerroksisista taloista koostuva lähiö minimissään liki 4 000:lle ja maksimissaan noin 8 000 asukkaalle.

Toisin kuin kaavoittajat antavat ymmärtää, harrastuseläinten toimintoja ei ole mahdollista sovitella tuhansien asukkaiden ja raideliikenteen sekaan turvallisesti. Helsingin kaupunginvaltuusto on aiemmin päättänyt, että harrastustoiminnot Tuomarinkylässä on turvattava.

Tuomarinkylää ovat kaavoitusprosessin aikana puolustaneet useat eri tahot, Helsingin kaupunginmuseosta Helsingin kauppakamariin. Tuomarinkylän kartanoalue on valtakunnallisesti arvokas maisema-alue ja myös valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö (RKY). Lisäksi liki koko alue on suojeltu voimassaolevin asemakaavoin.

Nyt on aika takoa järkeä päättäjille, ettei 60 000 käyttäjää vuodessa palveleva ja valtakunnallisesti ainutlaatuinen koirakeskus saa kuoliniskua. Myös viereinen ratsastuskeskus kärsii isot tappiot, jos kaava toteutuu. Jätä muistutus! Kannustamme kaikkia Tuomarinkylän harrastus-, virkistys-, luonto- ja historia-arvoista kiinnostuneita jättämään 29.1.2016 mennessä kirjallisesti muistutuksen kaavasta. Muistutuksen voi jättää, vaikka ei asuisi Helsingissä.

Muistutuksen voi tehdä Koiramessuilla Helsingin Messukeskuksessa la-su 5.-6.12.2015 klo 7-21 Pro Tuomarinkylän osastolla k 56, joka löytyy näyttelyhallista 6. Pro Tuomarinkylän useita vapaaehtoisia on paikalla etenkin kello 9-17. Tervetuloa!

www.tuomarinkylä.com – löytyy ohjeet, jos haluat tehdä muistutuksen jo nyt Helsingin kaupungin kirjaamoon. Muistutusaika päättyy 29.1.2016.

Tykkää Pro Tuomarinkylästä Facebookissa

Yksi kommentti artikkeliin ”Tiedote: Auta pelastamaan Tuomarinkylän koirakeskus – Kirjoita kaupungille muistutus & allekirjoita adressi Koiramessuilla!”

  1. Tuomarinkylän rakentamisessa ei maanpäällisten kerrosten korkeus saa ylittää kahta kerrosta. Kulttuurimaisemaan ei sovi korkea rakentaminen. Myöskään tyyliltään laatikkorakentaminen ei sovi maisemaan.

    Vastaa

Jätä kommentti