YLE: Metsäriita repii vihreitä Helsingissä – pettyneet puuhaavat omaa puoluetta

YLE Uutiset 23.9.2016: Metsäriita repii vihreitä Helsingissä – pettyneet puuhaavat omaa puoluetta

Yleiskaava on saanut kapinan aikaan vihreiden pääkannatusalueella Helsingissä. Kapinaväki kaavailee nyt jo omaa poliittista toimintaa.

Vihreiden kaupunginvaltuutettu Jarmo Nieminen:

Nieminen arvelee, ettei Helsingissä ole koskaan ollut yhtä suurta kansalaisliikehdintää kuin nyt yleiskaavan ympärillä.

– Se ei koske vain Keskuspuistoa, vaan liikkeellä ovat myös Pro Tuomarinkylä, Save Vartiosaari, Malmin lentokentän ystävät, Lauttasaari ja kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin -liike. Nämä ovat ainakin suurimmat, hän sanoo.

Kuva: Toivo Koivisto

3 kommenttia artikkeliin ”YLE: Metsäriita repii vihreitä Helsingissä – pettyneet puuhaavat omaa puoluetta”

 1. Helsingin uusi yleiskaavaehdotus tuhoaisi suuren osan kaupungin metsistä ja viheralueista asuntojen rakentamiseen. Asukkaiden palautteella tai tehdyillä muistutuksilla ei ole ollut mitään vaikutusta asiaan.

  Yleiskaava pitäisi palauttaa uuteen valmisteluun, jossa ylimitoitettuja asukastavoitteita tarkistetaan ja myös kaupungin asukkaiden näkemykset kaupungin kehittämisestä huomioitaisiin. Yleiskaavasta päättäminen pitäisi siirtää seuraavalle valtuustolle yli ensi kevään kunnallisvaalien.

  Vastaa
 2. Toivottavasti rakentamisella ei tuhota vähitellen (kaikkia) Helsingin luonnonvaraisia metsiköitä.
  Kaupunkimetsät ovat hengähdyspaikka ja kaunis katsella aivan oman kodin lähettyvillä. Keskuspuisto on arvokas kokonaisuus, mutta eikö olisi upeaa, että ”Viherkaupunki Helsingissä” (mainospala:) säilytettäisiin joka puolella kaupunkia pieniä luonnonvaraisia pikkumetsiä kaupunkilaisten iloksi ja olisihan kaupunkikuva monipuolinen kun on oikein metsiäkin!!

  Toivoisin että päättäjät/suunnittelijat kävisivät paikan päällä katsomassa miltä rakennettavaksi suunnitellut metsät näyttävät, eikä niin että suunnittelukartalla jyrätään kaikki rakentamisen alle. Metsiköt, joihin on syntynyt kävelypolkuja, ovat arvatenkin ihmisille mieluisia paikkoja kulkea. Voisiko ajatella että tällaiset paikat säästettäisiin ja niitä vaikka kehitettäisiin laittamalla valaistusta, penkkejä ikäihmisille, opasteita, roskiksia jne.

  Esim.Tuomarinkartanon Siliuksenmäki näytetään suunnittelukartan mukaan rakennettavan kokonaan…eikö siitä voisi säästää ne osat, joissa ihmisiä liikkuu niin paljon että on polut nähtävissä. Siliuksenmäen metsässä on rämeikköisempää osaa lähellä Vanhaa Tuusulantietä, ja sinne toivoisi rakentamisen rajoittuvan, jos rakentaa pitää. Eikä niin että koko metsä vedetään sileäksi Metsolan koululle asti 🙁

  Ehkä näin vanhemmiten vasta alkaa arvostaa luontoa kaupungin liikenteen ja tohinan vastapainoksi, mutta kokeilkaapa kaikki: Metsässä virkistyy vaikka vain hiljakseen kävellen, koiraa lenkittäen, kesällä marjoja poimien jne. Eikös turisteillekin olisi aika ainutlaatuista, että maan pääkaupungista löytyy luonnonvaraisia alueita ihan kerrostalojenkin liepeiltä.

  Onko kukaan tullut ajatelleeksi että lapsille pienikin metsä on ”seikkailumaa”! Muistan vieläkin 50 v. takaa yksityiskohdat lapsuuteni Pihlajamäen metsistä: kiipeilypuut, piilopaikat, kalliot, pihkakuuset lammen rannalla. Oli tilaa juosta, leikkiä piilosta, tehdä risumajoja yms. kuten lapset varmaan nykyäänkin tekisivät, jos se vain olisi kaupungissa mahdollista.
  Tuomarinkartanon ja Siliuksenmäen luontoa kuvina:
  kaupunkiluonto.aijaa.com

  Vastaa

Jätä kommentti