HS Mielipide: Helsingin arvokkaiden viheralueiden kohtalo huolettaa

Helsingin Sanomien Mielipidepalstalla 19.4.2017 julkaistu Maarit Meskasen kirjoitus: HS Mielipide: Helsingin arvokkaiden viheralueiden kohtalo huolettaa

Tuomarinkylän alue on erittäin vaikuttava helsinkiläinen ja suomalainen kulttuurimaisema.

HELSINGIN viheralueista ovat vakavasti uhattuina yleiskaavan takia Tuomarinkylän alue ja Keskuspuisto aiottujen kavennusten osalta. En ole yksin huolieni kanssa, vaan suuri määrä helsinkiläisiä pohtii samoin. Alueisiin kohdennettuja yleiskaavan rakennushankkeita ei missään nimessä pidä toteuttaa, vaan yleis­kaavaa pitää muuttaa. Myös Malmin lentokenttä tulisi säilyttää.

Tuomarinkylän alue on erittäin vaikuttava helsinkiläinen ja suomalainen kulttuurimaisema. Kartanon rakennukset peltoineen ovat vaikuttava näky. Siellä kävellessä voi helposti siirtyä mielessään ajassa kymmeniä – jopa satoja vuosia taaksepäin. Alueella ulkoilevat hevoset tuovat maisemaan oman lisä­mausteensa. On helppo havaita, että ­kävijät nauttivat paikan ilma­piiristä.

Tuomarinkylän koiraurheilukeskus on ainutlaatuinen harrastusareena – sekin naisvaltaisen harrastajajoukon käytössä. On syytä tukea naisten ja tyttöjen harrastuksia Helsingissä ­eikä huonontaa niihin nykyisin varattuja resursseja.

Keskuspuisto ja Tuomarin­kylän alue ovat Helsingissä ­viherkohteina ainutkertaisia. Niihin kenenkään ei tarvitse maksaa sisäänpääsymaksua. ­Jokaisella on varaa harrastaa muun muassa juoksua, suunnistusta, lenkkeilyä ja hiihtoa.

Nykyajan ahneita kaavoitus- ja rakennustarpeita pitäisi tarkastella Helsingin kaupunkia laajemmalla rakennusalueella, johon kuuluvat Helsingin lisäksi ainakin Espoo, Vantaa ja Sipoo. Helsingin seudun kuntien olisi nyt viimeistään hyvä hetki ­katsoa peiliin ja tehdä jonkin­asteista kaavoitusyhteistyötä kuntarajojen yli.

Helsinki on Suomessa erityisalue maamme suurimpana kaupunkina ja pääkaupunkina. Sen osalta on varmasti olemassa muitakin keinoja toteuttaa lisärakentamista. Huonot rakennukset voidaan korvata uusilla isommilla taloilla, olemassa ­olevaa rakentamista voidaan tiivistää, rakennuskorkeutta voidaan korottaa ja auto- ja rautateiden päälle – kansille – voidaan rakentaa.

Östersundomin korttikin on vielä katsomatta. Mitä sinne voidaan rakentaa?

Julkisia liikenneyhteyksiä on joka tapauksessa parannettava raideliikenteen ja bussien osalta – tämäkin on tehtävä kuntarajojen yli. Näin mahdollistetaan halpojen asuntojen rakentaminen Helsingin seudulle sekä korvaamattoman arvokkaiden viheralueiden säilyminen tuleville sukupolville ja lapsillemme.

Maarit Meskanen

Pukinmäki, Helsinki

Jätä kommentti