Oulunkyläinen: Tuomarinkylän kartanon alue – yllättävän monipuolinen keidas

Oulunkyläinen julkaisi jutun Tuomarinkylästä 25.5.2017 – Oulunkyläinen: Tuomarinkylän kartanon alue – yllättävän monipuolinen keidas

Helsingin seudun vanhimpiin kyliin lukeutuvassa Tuomarinkylässä, Domarbyssä, josta on asiakirjoissa maininta jo vuodelta 1417, sijaitsee merkittävin Ruotsin vallan ajalta säilynyt kartanokokonaisuus ympäröivine peltoineen ja metsäsaarekkeineen. Nykyisin se on tärkeä virkistys-, ulkoilu- ja luontoalue tiivistyvän kaupungin kupeessa, mutta lisäksi merkittävä harrastuspaikka ratsastus- ja koiraharrastuskeskuksineen. Molemmissa järjestetään jatkuvasti avoimia yleisötapahtumia.

Ratsastuskeskus auki koko kesän

Ratsastuskeskus sijoittuu kartanon pihapiirin jatkeeksi Kavaleffintien ja Strandmaninlenkin varrelle. Vaikka itse talleissa ei voi vierailla vapaasti, järjestetään ratsastuskeskuksen maneeseissa ja ratsastuskentillä ympäri vuoden valmennuksia ja kilpailuja, joita kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita seuraamaan. Kesällä estevalmennuksia voi tulla seuraamaan Kavaleffintie 6:n kohdalla sijaitsevan kentän laidalle maanantaisin klo 19-21 ja tiistaisin klo 17-19. Lisäksi ulkokentillä järjestetään alueelliset esteratsastuskilpailut (Este-Jussi) 26.6. klo 9 alkaen sekä kansalliset esteratsastuskilpailut 19.8. klo 9 alkaen. Kilpailujen tarkemmat aikataulut ja tiedot löytyvät osoitteesta www.tuomarinkylanratsastajat.fi

Tuulennopeita koiria

Vanhan Tuusulantien varrella sijaitseva Tuomarinkartanon vinttikoirakeskus on ainutlaatuinen koiraharrastuskeskus Suomessa. Siellä järjestetään vuosittain vinttikoiraratakilpailuja, koiranäyttelyjä, koirien tottelevaisuus- ja suojelukokeita, koiraharrastuksiin liittyviä koulutustilaisuuksia, koirayhdistysten kokouksia sekä erilaisia koiraharrastustapahtumia.

Tämän kesän kilpailu- ja näyttelykaudesta on tulossa vilkas. Juoksukilpailuja järjestetään yksitoista, kymmenen ratakilpailua ja yksi maastojuoksukilpailu. Kansainvälinen Helsinki International Racing –ratakilpailu järjestetään 8.7., koko Suomen sekä Suomen Vinttikoiraliiton Ratamestaruus ratkeaa 12.8. ja tuulennopeiden koirien kansainvälinen maastojuoksukilpailu pidetään Tuomarinkylän pelloilla 30.09. Yleisöllä on kaikkiin vapaa pääsy! Tapahtumista löytyy tietoa www.vinttikoira.fi -sivustolta. Kesäkuusta elokuuhun yleisö voi lisäksi tulla seuraamaan vinttikoirien rataharjoittelua maanantai- ja tiistai-iltaisin alkaen klo 18 – kisaviikkoja lukuun ottamatta.

Myös koiranäyttelyitä järjestetään tänä kesänä kymmeniä. Niihin on yleensä sisäänpääsymaksu. Kansainvälinen Eukanuba International Summer Show –koiranäyttely pidetään 28.-30. heinäkuuta ja Let’s Go -kaikkien rotujen koiranäyttely 2.-3.syyskuuta.

Useissa tapahtumissa on kahvio avoinna. Yleisö on tervetullut seuraamaan huipputason koiraharrastamista ja -urheilua Tuomarinkartanon Vinttikoirakeskuksen terassille.

Teksti: Rosemarie Schnitzler,
Pro Tuomarinkylä -liikkeen perustajajäsen ja ratsastuksenharrastaja

Ratsastamaan?

Ratsastuskoulujen kesän ja syksyn opetuskauden vapaita paikkoja eri tasoisille kursseille niin lapsille, nuorille kuin aikuisille harrastajille kannattaa vielä tiedustella. Yhteystiedot löytyvät nettisivuilta www.tuomarinkylanmaneesi.fi/ratsastuskeskus.

Jätä kommentti