Tiedote 26.2.2015: Pro Tuomarinkylä kiittää päättäjiä ja yleisöä

Tuomarinkylän historiallisella alueella pidetty nelituntinen talvitapahtuma yhdisti yli tuhat Tuomarinkylän tulevaisuudesta kiinnostunutta kaupunkilaista sunnuntaina 22.2.2015.

Talviriehaan oli kutsuttu poliitikoita ja asukkaita nauttimaan Tuomarinkylästä, keskustelemaan kaavoituksesta ja kaupunkisuunnittelusta sekä ottamaan kantaa erityisesti Tuomarinkylää koskeviin suunnitelmiin. Tapahtuman järjestänyt Pro Tuomarinkylä -liike tarjosi osallistujille mahdollisuuden tehdä paikan päällä Helsingin kaupungille virallisen mielipiteen yleiskaavaluonnoksesta.

Luonnos ehdottaa arvoalueen pelloille ja metsiin massiivista asuin- ja liikerakentamista sekä raideliikenteen risteysasemaa. Kokonaisen uuden kaupunginosan ja jopa 6 000 uuden asukkaan sijoittaminen keskelle kulttuurihistoriallisesti merkittävää ja luontoarvoiltaan rikasta virkistysaluetta on tullut monille kaupunkilaisille yllätyksenä.

– On ollut ilo nähdä, miten tärkeä paikka Tuomarinkylä on ihmisille. Moni sanoi ääneen, että on ihan käsittämätöntä, kuinka joku voi edes ajatella tällaisen kulttuuriympäristön tuhoamista, kertoo Pro Tuomarinkylä –liikkeen perustajajäseniin kuuluva Anu Heinonen.

Heinonen haluaa kiittää kaikkia paikalle tulleita. Vaikka keli ei alkuun ollut paras mahdollinen, oli tunnelma lämminhenkinen. Ja vaikka maankäyttö herättää usein tunteita, keskustelut Tuomarinkylässä sujuivat asiallisesti, ilman tunneryöppyjä.

Erityisen ilahtunut Heinonen on siitä, että aihe kiinnosti yli puoluerajojen.

– Poliitikkoja oli täällä useita kymmeniä. Keskusteluja on käyty niin demarien, keskustan, kokoomuksen, perussuomalaisten, vasemmiston, vihreiden ja SKP:n kanssa, vahvistaa alueen tuhansiin virkistyskäyttäjiin lukeutuva Risto Suominen.

Suominen vei asukkaita ja poliitikoita kaavoituksen syövereihin karttojen äärellä.

– Yllättävän monelle poliitikolle Tuomarinkylä ja sen kaavasuunnitelmat ovat tiedossa vain pintapuolisesti. Toivottavasti saimme valistettua ihmisiä lisää sekä tuotua esille niitä Helsinkiä rikastuttavia mahdollisuuksia, joita tämä alue sisältää.

– Jos saisimme mahdollisuuden, voisi Tuomarinkylästä luoda luontoon, eläimiin ja liikuntaan painottuvan virkistäytymiskeitaan palveluineen turismia unohtamatta, Suominen näkee.

Pro Tuomarinkylä

Pro Tuomarinkylä on yhteistyöryhmä, joka edustaa Tuomarinkylän ratsastus- ja koirakeskusta sekä ulkoilu- ja virkistyskäyttäjiä. Kaupungin kehittämistä kannattava liike haluaa tarjota kasvavan kaupungin asukkaille monipuolisia harrastusmahdollisuuksia, palvella alueen ulkoilijoita ja olla jatkossakin rakentamassa monipuolista virkistysaluetta.

Tuomarinkylä yhdistää yli puoluerajojen. Vasemmalta Mika Raatikaisen vaimo, eduskuntavaaliehdokkaat Mika Raatikainen (ps.), Nina Huru (ps.) ja Mirka Vainikka (sd.).

IMG_9989

Yleiskaavaluonnoksen tärkein paperi on kaupunkisuunnittelijoiden tekemä pikselikartta. Moni piti sitä vaikeaselkoisena. Naista opastaa Risto Suominen. Taustalla valtuutettu, Helsingin Luonnonsuojelyhdistyksen puheenjohtaja Jarmo Nieminen (kok.), joka on huolissaan viheralueiden muuttumisesta tonttimaaksi. Lepakkotuntija Niemiselle Lystikukkulalla viihtyvät lepakot ovat tuttuja kavereita.

IMG_9861

Telttaleiri on saatu pystyyn. Vihreiden teltta oli jäänyt matkan varrelle, joten heillä oli taivas kattona.

IMG_9911

Demarivaltuutettu, eduskuntavaaliehdokas Jape Lovén sekä puolueaktiivi Arzu Caydam-Lehtonen.

IMG_9921

Oikealla seisova liikuntalautakunnan varajäsen Tiina Sandberg (skp) kävi keskustelemassa myös demarien teltalla.

IMG_9903

Kaavakeskustelua käytiin sekä sisällä että ulkona. Poliitikot kiertelivät myös yleisön joukossa. Tästä voi bongata esimerkiksi aivan oikeasta reunasta valtuutettu Tuomas Rantasen vihreistä. Vieressä selin vasemmistovaltuutettu Riku Ahola.

Vasemmalla kansanedustaja, keskustavaltuutettu Terhi Peltokorpi kuuntelee Pro Tuomarinkylän Marja Kivenheimoa. Oikealla Suomen Kennelliiton Kimmo Mustonen. Järjestäjien iloksi Peltokorpi kertoi, että on perehtynyt asiaan ja on Pro Tuomarinkylä –kannanoton kannalla.

Muttilainen_kuvaa_Aholaa_Romeo

Vasemmistovaltuutetut ja ehdokkaat testasivat aitoja hevosvoimia. Sami ”Frank” Muttilainen kuvaa Romeon satulaan noussutta Riku Aholaa, joka on liikuntalautakunnan puheenjohtaja.

IMG_9917

Kansanedustaja ja ehdokas Sari Sarkomaa (kok.) kirjoitti tilaisuuden jälkeen Pro Tuomarinkylän Facebook-seinälle: ”Nyt kannustetaan kaikkia miettimään, miten mahdutamme myös hevoset ja koirat kaupunkiimme. Ei pilata upeaa aluetta. Hyvä tilaisuus ja briiffi.”

IMG_5002_Seljavaara

Tuomarinkartanon Kilpatalli Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ari Kimmo näyttää asemakaavakartan avulla yleiskaavaluonnoksen mahdottomuuksia vasemmistovaltuutettu Sami ”Frank” Muttilaiselle ja kokoomusvaltuutettu Sirpa Asko-Seljavaaralle.

IMG_9859

Kuuluttajina toimivat iki-ihanat Hansu ja Pirre. Hansu eli näyttelijä Riitta Havukainen kuuluu Tuomarinkylän yhteisöllisyydestä ja luonnosta nauttiviin kaupunkilaisiin. Suomenhevostaan alueen talleilla pitänyt Havukainen on monen muun lailla kirjoittanut yhteisen olohuoneen merkityksestä Pro Tuomarinkylä –ryhmässä.

IMG_9957

Vaikuttava Talvirieha vauvasta vaariin, hauvasta heppaan!

Mielipiteet_82_kpl_2015-02-22

Mielipiteitä kertyi 82 kirjekuoreen. Adressit.comissa kerätään koko ajan Tuomarinkylän puolesta nimiä, joita on jo yli 11 000.

 

Jätä kommentti