Sivusilmällä: Huomioita yleiskaavan toteuttamisohjelmasta

Hanna-Leena Ylisen erinomainen blogi -kirjoitus 3.12.2017 – Huomioita yleiskaavan toteuttamisohjelmasta

Etenkin blogissakin huomiota saanut vuorovaikutuksen puute on  pöyristyttävää ja vaarantaa kaupunkilaisten oikeusturvan! Kaikki yleiskaavaprosessin aikana annettu palaute on joutumassa roskakoriin ja kyse on 100-vuotiaan Suomen pääkaupungin omasta murhenäytelmästä.

Vuorovaikutus jatkosuunnittelussa

Viraston järjestämissä kaavatilaisuuksissa on painotettu, että osallisten näkemykset pystytään huomioimaan paremmin, jos ne esitetään luonnosvaiheessa, sillä ehdotusvaiheessa kaavan muuttamiseen suhtaudutaan nihkeämmin.

Kokemus on osoittanut, ettei luonto- ja kulttuuriympäristöjä huomioivia muutoksia ole saanut läpi luonnosvaiheessakaan. Nyt virasto on nähtävästi päättänyt luopua tästä tärkeimmäksi väitetystä vuorovaikutusnäytöksestä, sillä toteuttamisohjelmasta löytyvän kaavion mukaan jatkosuunnittelussa luonnosvaihe jää pääsääntöisesti väliin ja osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta siirrytään suoraan kaavaehdotukseen.

 

Hanna-Leena Ylinen on aiemminkin kirjoittanut yleiskaavasta hyvinkin osuvasti, esimerkiksi Helsyn blogissa 10.4.2014 – Mihin Helsingissä voisi rakentaa?

 

Jätä kommentti