Tiedote 14.9.2016: Tuomarinkartanon iloista kulttuuriympäristöpäivää varjosti huoli

Päivän ohjelma yhdisti menneen, tämän päivän ja tulevaisuuden

Kartanoalueen tapahtumapaikoille saapuneille kaupunkilaisille oli tarjolla tiivis ja ainutkertainen ohjelma sunnuntaina 11.9.2016. Ohjelma oli jaettu alueen historiaa käsitelleeseen esitelmään, alueen nykykäyttäjiin kuuluvien koira- ja ratsastuskeskusten toiminnan ja eläinharrastusten esittelyyn ja alueen kaavoitusta koskevien ehdotusten esittelyyn.

Kartanon päärakennuksessa puhui Helsingin kartanoympäristöistä väitellyt maisema-arkkitehti, tekniikan tohtori Ranja Hautamäki. Hänellä oli selvä viesti: Helsingin kartanoympäristöt ja erityisen hyvänä kokonaisuutena säilynyt Tuomarinkartano ovat korvaamaton aarre, jota kannattaa vaalia yhteisenä perintönä. Samalla hän ilmaisi huolensa siitä, että 90-luvulta alkanut kartanoympäristöjen suojelu ja hyvä kehitys näyttää juuri nyt olevan katkeamassa Helsingin uuteen yleiskaavaan. Hautamäki pani toivoaan asukkaiden aktiivisuuteen ja kertoi juuri sen aiemminkin pelastaneen Helsingin kartanoympäristöjä.

Tapahtumapaikoilla ja kaavainfoissa olivat esillä Pro Tuomarinkylän tekemät korjausehdotukset Tuomarinkartanon monipuolista käyttöä ja arvoja uhkaavaan yleiskaavaan. Useat kaavainfoissa vierailleet olivat hämmästyneitä, jopa vihaisia, kun he näkivät kaupungin kaavasuunnitelmien vaikutukset ilmakuvapohjalle kuvattuna. Pro Tuomarinkylän esittämiä yleiskaavan korjauksia pidettiin hyvinä. Myös kirjallisia ”terveisiä päättäjille” kertyi pinkka.

Koira- ja ratsastuskeskusten eläinharrastajien koiraradalle, talleille ja ulkokentille loihtimasta ohjelmasta kertovat parhaiten kuvat.

 

Jätä kommentti