Tuomarinkylän ratsastuskeskuksen kehittämissuunnitelmat vaarassa

Kaikkien Etelä-Suomen kilparatsastajien ja kilpailuja järjestävien ratsastusseurojen tulisi kiireesti lähteä Pro Tuomarinkylä- liikkeeseen mukaan tukemaan ja aktiivisesti ajamaan tärkeää asiaa, sillä Etelä-Suomen tärkein tulevaisuuden ympärivuotinen kilpailupaikka Tuomarinkylän Ratsastuskeskus uhkaa jäädä Helsingin yleiskaavaluonnoksen esittämän asuntorakentamisen jalkoihin.

Tuomarinkylässä on toiminut kaksi ratsastuskoulua jo v. 1968 lähtien ja kaksi täysihoitotallia 80-luvun alusta. Ensimmäinen maneesi valmistui v. 1982 ja kymmenen vuotta siitä toinen maneesi. Tavoitteena on ollut jatkaa alueen kehittämistä ratsastuskeskuksena sekä olla tulevaisuudessa myös valtakunnallisesti merkittävä kilpailu- ja valmennuskeskus. Tuomarinkylän Ratsastuskeskuksen kehittämistoimikunta on ajanut aktiivisesti yhteisiä kehittämistavoitteita ja työn tuloksena alueelle on saatu 2013 kaavamuutos ja lisärakennusoikeutta kaikkiin talleihin ja kolmannelle isolle lämpöeristetylle kilpailumaneesille, brutto pinta-alaltaan 5 590 m2.

Suomen Ratsastajainliitto on ollut alusta asti mukana, koska Etelä-Suomesta puuttuu maneesi, jossa ratsastuskoulu- ja yksityisharrastajien arkikäytön lisäksi voidaan järjestää isoja kilpailuja, SRL:n valmennuksia ja valmennusklinikoita suurelle yleisölle (mm. Kyra Kyrklund, Monty Roberts). Etelä-Suomessa on eniten kilpailevia ratsukoita, mutta lähin vastaava kilpailupaikka on Ypäjällä, jossa tosin ei enää ole kapasiteettia järjestää kaikkia haluttuja kilpailuja kun kaikki tapahtumat keskittyvät sinne. Uuteen maneesiin tulisi noin tuhat katsojapaikkaa.

Helsingin yleiskaavaluonnos vaarantaa em. kehittämishankkeen sijoittamalla massivista asuntorakentamista Tuomarinkylään paikoitukseen varatuille alueille. Samalla Etelä-Suomen kilparatsastajat menettäisivät tärkeimmän tulevaisuuden ympärivuotisen kilpailupaikkansa.

 

Jätä kommentti