YLE: Näpit irti puistoistamme! Päättäjät puun ja kuoren välissä Helsingin yleiskaavan kanssa

YLE kirjoittaa 7.6.2016 Helsingin uudesta yleiskaavasta – Näpit irti puistoistamme! Päättäjät puun ja kuoren välissä Helsingin yleiskaavan kanssa.

Puistojen, metsien ja saarten rakentamissuunnitelmat hiertävät monia helsinkiläisiä. Jos kaikkia kaupunkilaisia kuunneltaisiin, kaupunkiin ei voitaisi rakentaa ainuttakaan uutta asuntoa. Kaupunkisuunnittelulautakunta aloittaa tänään tiistaina tarkistetun yleiskaavan syynäämisen.

Eri intressiryhmät pommittavat päättäjiä nyt tiuhaan omilla toiveillaan ja vaatimuksillaan. Rautava kertoo saaneensa viestejä ”joka päivä”. Maanantaina aamupäivään mennessä niitä oli tullut jo useita.

Tuomarinkylän alueesta, Vuosaaresta, Lauttasaaresta, Malmin lentokentän alueesta ja Keskuspuistosta tulee paljon yhteydenottoja, Rautava sanoo.

Yleiskaava muuttaisi Hämeenlinnanväylän kaupunkibulevardiksi. Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle

Yksi kommentti artikkeliin ”YLE: Näpit irti puistoistamme! Päättäjät puun ja kuoren välissä Helsingin yleiskaavan kanssa”

  1. Yleiskaava on merkittävä päätös, joka vaikuttaa ratkaisevasti kaupungin muotoutumiseen tulevina vuosikymmeninä. Lisäksi koko pääkaupunkiseutua pitäisi tarkastella yhtenä kokonaisuutena.

    Yleiskaava pitäisikin palauttaa uuteen valmisteluun ja jättää se kunnallisvaalien yli seuraavalle valtuustolle. Yleiskaavaahan laaditaan kymmenien vuosien päähän. Mihin on nyt tällainen hoppu?

    Vastaa

Jätä kommentti