HS Mielipide: Kyllästymistä poliittiseen eliittiin ei pidä ihmetellä

Helsingin Sanomissa 16.11.2016 Mielipide -osastolla julkaistu kirjoitus – HS Mielipide: Kyllästymistä poliittiseen eliittiin ei pidä ihmetellä.

Helsingissä yleiskaavan hyväksyminen on lähes täydellinen esimerkki poliittisen eliitin ylenkatseesta kaupungin asukkaita kohtaan.

YHDYSVALTAIN presidentinvaalien lopputulosta on selitetty muun muassa amerikkalaisten kyllästymisellä suppean poliittisen eliitin toimiin ja yleiseen ylenkatseeseen. Ihmekö tuo, kun sama toimintamalli näkyy jo paljon pienemmissä piireissä, esimerkiksi täällä Helsingissä.

Yleiskaavan hyväksyminen on lähes täydellinen esimerkki poliittisen eliitin (lue: kunnallispoliitikkojen) ylenkatseesta Helsingin asukkaita kohtaan. Useat yleiskaavaan ahdetut ideat, kuten moottoriteiden, Keskuspuiston ja Malmin lentokentän avaaminen asuntorakentamiselle aiheuttivat osin jopa raivokasta vastustusta. Tuomarinkylän koira- ja ratsastuskeskuksen tulevaisuudesta huolta kantaneiden mielipiteillä pyyhittiin pöytää samalla tavoin.

Ei liene odottamatonta, että melkoinen osa Helsingin asukkaista tuntee, että heidän ylitseen on kävelty. He huomaavat äänestäneensä kaupunginvaltuustoon ihmisiä, joiden maailmankuvaa näyttää hallitsevan lattekahvilassa läppäriään räpläävä, downshiftaava hipsteri.

Arvoisat Helsingin kunnallispoliitikot: älkää yllättykö, jos äänestysprosentti kuntavaaleissa jää alhaiseksi. Älkääkä yllättykö, jos tekemänne päätökset näkyvät henkilökohtaisissa kannatusluvuissanne.

Pekka Holopainen

Helsinki

Jätä kommentti