HS: Valtio yrittää kaataa kaupunkibulevardeja – Helsinki ajaa omaa etuaan, ely-keskus syyttää

Helsingin Sanomien artikkeli 27.12.2016 – HS: Valtio yrittää kaataa kaupunkibulevardeja – Helsinki ajaa omaa etuaan, ely-keskus syyttää

Uudenmaan ely-keskus ja Liikennevirasto ovat valittaneet Helsingin uuteen yleiskaavaan sisältyvistä kaupunkibulevardeista Helsingin hallinto-oikeuteen. Kaupunkibulevardeilla tarkoitetaan Helsingin suunnitelmaa muuttaa moottoritiemäiset sisääntuloväylät asuinkaduiksi.

Kaikkiaan yleiskaavasta laadittiin valitusajan aikana 50 valitusta. Vartiosaaren osayleiskaavasta tehtiin kymmenen valitusta. Kaupunginsihteeri Hannu Hyttinen kertoo, että valtiollisten tahojen lisäksi valituksia laativat kansalaisjärjestöt, asukasjärjestöt ja yksityishenkilöt.

Valitukset koskivat muun muassa Malmin lentokentälle, Tuomarinkartanon pelloille ja Keskuspuiston laitamille suunniteltua rakentamista.

Kuva. Havainnekuva havainnollistaa sitä, minkä tyyliseksi Hämeenlinnanväylä voitaisiin muuttaa, jos se bulevardisoitaisiin. (KUVA: 3D RENDER / HELSINGIN KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO)

Yksi kommentti artikkeliin ”HS: Valtio yrittää kaataa kaupunkibulevardeja – Helsinki ajaa omaa etuaan, ely-keskus syyttää”

  1. Kaupunkisuunnitteluviraston käyttämässä havainnekuvassa on nykyistä liikenneväylää huomattavasti leveämpi katualue, jolla ei liiku lainkaan autoja, mutta kadun keskellä on valtavan leveä tyhjä puistoalue, jossa luistellaan ja pelataan jääkiekkoa ja koripalloa ja siemaillaan glögiä kahviloissa ja paviljongeissa. Talvinen aurinko on huurruttanut bulevardin puut kivan näköisiksi. Mitä tällainen urheilupuisto tekee keskellä katuväylää?

    Vastaa

Jätä kommentti