HU: Asukasaktiivit – Toivottavasti järki voittaa

Helsingin Uutisissa 15.10.2016 ollut artikkeli Pro Tuomarinkylästä – HU: Asukasaktiivit – Toivottavasti järki voittaa.

Uusi yleiskaava tuhoaisi kulttuurimaiseman, pelkää Pro Tuomarinkylä -liike.

– Pikaraitiotie kulkisi tästä, aivan kartanon läheltä, Anu Heinonen ja Risto Suominen näyttävät Tuomarinkylän kartanon viereisellä pellolla.

He ja muut Pro Tuomarinkylä -liikkeen aktiivit yrittävät viimeiseen asti vaikuttaa Helsingin uuteen yleiskaavaan, joka mahdollistaisi pikaraitiotielinjauksen ja uuden kerrostaloalueen rakentamisen aivan Tuomarinkylän kartanon läheisyyteen.

Kuva. Laura Pohjanpalo

Lue koko artikkeli – HU: Asukasaktiivit – Toivottavasti järki voittaa.

2 kommenttia artikkeliin ”HU: Asukasaktiivit – Toivottavasti järki voittaa”

 1. Hei. Viittaan Helsingin Uutiset 15.10.2016 kaavoitusta käsittelevään artikkeliin. Upeaa, että on teikäläisiä ymmärrystä omaavia ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen kykeneviä ihmisiä olemassa! Ei monikaan olisi tiennyt, kuinka uhan alla pellot Tuomarinkylän kartanomiljöön alueella ovat.
  Tietystiasumismahdollisuudet hyvien liikenneyhteyksien läheisyyteen ovat tärkeitä, ja kulkuyhtydet eri kaupunginosien välillä tulee saada järkevälle tolalle alueella.
  Artikkelissa oli viitattu mm. Vanhan Tuusulantien varrella olevien joutomaiden käyttöönottoon. Oikein.

  Vastaa
  • Kiitos Heikki kommentista!
   Juuri tuohon meidän ehdotuksemme Tuomarinkylän alueen kaavoittamisesta tähtää: siihen että kasvavassa kaupungissa on jatkossakin tilaa luonnolle, kulttuurihistorialle ja harrastamiselle. Myös uudet asukkaat ja joukkoliikenneyhteydet ovat tervetulleita, mutta maankäyttöä ei saa suunnitella roiskimalla, kuten yleiskaavassa on nyt tehty.

   Vastaa

Jätä kommentti