Tiedote 19.1.2017: Kaksivuotias Pro Tuomarinkylä jatkaa toimintaansa

Pro Tuomarinkylä -liike sai alkunsa 15.1.2015 Pakilan kirkolla järjestetyssä yleiskaavaa koskeneesta keskustelutilaisuudesta. Marraskuun lopussa 2014 julkistettu yleiskaavaluonnos oli kuin kylmä suihku Tuomarinkylän koira- ja hevosharrastajien, alueen yrittäjien ja yhdistysten sekä suojellusta kartanoalueesta muuten nauttivien kaupunkilaisten niskaan. Niinpä koolla olikin noin satapäinen joukko Helsingin tulevaisuudesta huolestuneita asukkaita.

Pro Tuomarinkylä -liike on toiminut alusta alkaen yhteistyötä päättäjien kanssa hakien, kaupunkilaisia faktapohjaisesti informoiden. Tuomarinkylän puolesta allekirjoitettu adressi kokosi 18 059 allekirjoitusta. Kartanoaluetta koskevasta yleiskaavaluonnoksesta jätettiin kaupungille 275 kirjallista mielipidettä ja yleiskaavaehdotuksesta peräti 580 muistutusta. Luvut ovat omissa sarjoissaan todennäköisesti Suomen ennätyksiä. Virkamiehet ja poliitikot eivät kuitenkaan halunneet ottaa huomioon Tuomarinkylän puolesta annettua palautevyöryä. Yleiskaava hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti kaupunginvaltuustossa lokakuussa 2016.

Yleiskaavan lainmukaisuus on nyt hallinto-oikeuden arvioitavana. Siitä jätettiin yhteensä 43 valitusta, joiden joukossa on myös Pro Tuomarinkylä -liikkeen taustayhteisöjen ja siinä toimivien yksityishenkilöiden valitus.

Pro Tuomarinkylän aktiivinen toiminta helsinkiläisten harrastus- ja virkistysmahdollisuuksien sekä kulttuuri- ja ympäristöarvojen turvaamiseksi jatkuu: osallistumme aktiivisesti muun muassa huhtikuisia kuntavaaleja edeltävään kansalaiskeskusteluun Helsingin tulevaisuudesta. Kuntavaaleissa valittava uusi valtuusto on tärkeässä asemassa, kunhan aikanaan selviää, miltä osin yleiskaava saa lainvoiman.

Video Pro Tuomarinkylän perustamiskokouksesta 15.1.2015 (tilaisuus alkaa noin 1 h kohdalta)

Tuomarinkylän kartanoalueen historiallinen arvo ymmärrettiin 70-luvulla, jolloin Helsingin jäljellä olevia kartanoalueita alettiin kunnostaa ja vaalia. Alue on varattu nykykäyttöön myös voimassa olevissa yleis- ja asemakaavoissa.

Jätä kommentti