Yleisöryntäys Pro Tuomarinkylän Vaikuttavassa Talviriehassa: Tuomarinkylän suojellulle kartanoalueelle ei haluta kerrostalolähiötä

Aurinkoinen talvisää, yleiskaavaehdotuksen ongelmat ja suloiset hevoset, ponit ja koirat houkuttelivat sankoin joukoin kaupunkilaisia sunnuntaina 17.1.2015 Pro Tuomarinkylän järjestämään Vaikuttavaan Talviriehaan. Iloisesta tunnelmasta ja kulttuurihistoriallisen alueen kauneudesta oli Tuomarinkylän koirakeskuksessa nauttimassa arviolta 1 500 – 2 000 henkeä. Samalla jaettiin tietoa Helsingin tekeillä olevan yleiskaavan vaikutuksista Tuomarinkylän suojeltuun kartanoalueeseen ja mm. lähialueiden asukkaiden virkistysmahdollisuuksiin.

Mukana tapahtumassa oli asukkaiden sekä koira- ja hevosharrastajien ohella myös Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin! -hanke. Päättäjistä paikalla olivat keskustelemassa kaupunkilaisten kanssa muun muassa kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Risto Rautava (kok), liikuntalautakunnan puheenjohtaja Riku Ahola (vas), kaupunginvaltuutetut Kauko Koskinen (kok),  Helena Kantola (ps) ja Yrjö Hakanen (skp) sekä varavaltuutettu Tapio Klemetti (kok).

Pro Tuomarinkylä kiittää lämpimästi kaikkia osallistujia ja ahkeraa talkooväkeä – ilman vapaaehtoisten työpanosta tapahtuman järjestäminen ei olisi ollut mahdollista.

2 kommenttia artikkeliin ”Yleisöryntäys Pro Tuomarinkylän Vaikuttavassa Talviriehassa: Tuomarinkylän suojellulle kartanoalueelle ei haluta kerrostalolähiötä”

  1. Hienoa, että väkeä tuli Talviriehaan noin runsaasti!
    Ilman vapaaehtoisten työpanosta ei koirakeskustakaan olisi – ymmärtävätkö päättäjät, että se kaikki on tehty talkoovoimin?! Olen aivan sanaton kun en voi käsittää, että helsinkiläispäättäjät ovat aikeissa tuhota jotain noin ainutlaatuista. Siis kun sanat eivät riitä kertomaan, miten tärkeää alueen säilyttäminen nykyisellään on. Eivät ne voi olla niin tyhmiä! Emme elä enää 1970-luvulla, jolloin kaikki vanha piti tuhota. Antakaa meidän pitää tuo alue!

    Vastaa

Jätä kommentti