Yleisöryntäys Tuomarinkylän maanantai-illassa

Lämminhenkinen Pro Tuomarinkylä -tapahtuma & Match Show keräsi Vinttikoirakeskukselle maanantaina 4.5. arviolta tuhat kävijää viettämään keväistä iltaa. Ulkomuototuomarit ry:n järjestämään Match Showhun – leikkimieliseen kaikille roduille avoimeen näyttelyyn – osallistui peräti 329 koiraa – ja kun lukuun lasketaan mukaan muut koirat, junior/senior handlerit, lapsi & koira – kilpailuun osallistuneet sekä lelukoira- ja keppihevossarjalaiset, niin illan eri kilpailuihin ja esityksiin kertyi lähes 400 osallistujaa, vauvasta vaariin. Match Shown tuomareina toimivat Ulkomuototuomarit ry:n lisäksi koko kansan suosikkinäyttelijät Wanda Dubiel ja Satu Silvo.

Vaikka Vinttikoirakeskuksella oltiinkin, niin illasta muodostui mahtava erirotuisten koirien kohtaaminen. Rotuesittelyissä oli mukana myös harvinaisia rotuja, kuten puolanvinttikoira. Niitä Suomessa vain 35 yksilöä. Illan ohjelmaan kuului myös koiraharrastamisen lajiesittelyitä, silitysponin ihastelua, kaverikoiriin tutustumista ja ilmapallotaikuri Klabbiksen taidonnäytteitä.

Yleisöryntäyksen myötä alueen parkkipaikat täyttyivät pikavauhtia. Vaikka näyttelyyn tai kilpailuun toisikin vain yhden koiran, mukaan tarvitaan usein niin paljon varusteita, että julkisilla liikennevälineillä kulkeminen on hankalaa tai mahdotonta – puhumattakaan, jos koiria on mukana useampi, kuten usein on. ”Muun muassa tämän takia Pro Tuomarinkylä vastustaa Helsingin yleiskaavaluonnoksen esittämää koirakeskuksen siirtoa nykyiseltä paikaltaan. Talkootyöllä rakennetun koirakeskuksen siirto kerrostalojen tieltä ratsastuskeskuksen kupeeseen, erittäin ahtaaseen paikkaan, käytännössä lopettaisi koirakeskuksen toiminnan Helsingissä useiksi vuosiksi”, kertoo Helsingin Vinttikoirakerhon tiedottaja ja Pro Tuomarinkylä -liikkeen aktiivi Erika Paqvalin-Skurnik.

Ajankohtaiset kaavoitusasiat kiinnostivatkin tapahtumassa vieraillutta yleisöä. Tuomarinkylän harraste- ja virkistysalueiden puolesta puhuva adressi sai kymmeniä uusia allekirjoittajia taakseen.

Kuvat: Ari Kimmo

Jätä kommentti