Vaikuttavassa Talviriehassa lasten riemua ja ratikoita

Pro Tuomarinkylän Vaikuttavassa Talviriehassa sunnuntaina 10.2.2019 loskakeli ei estänyt lasten riemua ja mukavia kokemuksia. Ohjelmassa olivat keppari- ja lelukoirakisat, vetokoira-ajelua, kaverikoiria ja talutusratsastusta. Nuorin hevosen selässä käyneistä oli vasta 1 vuoden ja 3 kuukautta vanha. Hymy oli herkässä suomenhevostamma Tuhkimon lähdettyä liikkeelle.

Sisätiloissa tunnelmaa lämmitti Pro Tuomarinkylän laatima ehdotus Koillis- ja Pohjois-Helsingin pikaraitiolinjaston järkeistämisestä.  Mielestämme nyt, kun Tuomarinkylän kartanoalueen asuntorakentaminen on kumoutunut oikeudessa, pitäisi päästä eteenpäin kartanoalueen kehittämisessä virkistys- ja harrastusalueena ja tärkeänä osana Helsinkipuistoa ja valmisteilla olevaa kansallista kaupunkipuistoa. Tämän estävät kartanoalueen pelloille kummittelemaan jääneet pikaraitiotiet.

Ehdotuksesta käytiin pelkästään kiittävää keskustelua. Ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) piti ehdotusta hyvin perusteltuna ja toivoi paikallisen asiantuntemuksen ja mielipiteen tulevan kuulluksi kaupungin päätöksissä. Paikallispoliitikoista Tapio Klemetti (kok.) arvioi ehdotuksen olevan hyvin linjassa Pakila-seuran näkemyksen kanssa ja Terhi Peltokorpi (kesk.) ideoi jo pysäkki- ja ylikulkusiltavarausta historiallisen Kavaleffintien kohdalle palvelemaan myös Torpparin asukkaita.

Keskusteluihin osallistuivat myös ainakin perussuomalaiset Anne Vuori ja Pekka Hovatov sekä Liike Nytin ehdokkaat Camilla Rissa, Mirita Saxberg ja Aarno Lyytinen. Esteestä ilmoittaneita olivat Atte Kaleva (kok.), Mari Rantanen (ps) ja Mika Välipirtti (vas.), kaikki Helsingin kansallisen kaupunkipuiston kannattajia.

Keräsimme tapahtumaamme osallistuneilta myös kirjallista palautetta ehdotuksestamme ja terveisiä päättäjille. Palautteen läpikäynnin ja ehdotuksemme mahdollisten parannusten jälkeen ehdotus toimitetaan Helsingin kaupungille ja Uudenmaan maakuntaliitolle.

Lämmin kiitos kaikille säätilaa uhmanneille osallistujille!

Jokeri 2 –pikaraitiotien ja Tuusulanbulevardin pikaraitiotien jatkeen linjaaminen Koillis- ja Pohjois-Helsingissä, Pro Tuomarinkylä –liikkeen ehdotus 10.2.2019 (linkki)
– Em. ehdotuksen liitekartta 1 (linkki) ja liitekartta 2 (linkki)
Ehdotuksemme visualisointi Tuomarinkartanon ilmavalokuvassa (linkki)

Kuvateksti: Lasten riemua ja  keskustelua ratikkalinjastosta Vaikuttavassa Talviriehassa 10.2.2019. Ratsut tulivat tänä vuonna Tuomarinkylän Ratsastuskoulusta, Tuomarinkartanon Ratsastusopistosta ja Tuomarinkartanon Kilpatallista.

Jätä kommentti