Halvat huvit: Koe vinttikoirien huima vauhti

Tuomarinkylän kartanoalueella kilpaillaan MM-kisojen esikisojen merkeissä sunnuntaina 30.6.2019. Kisat alkavat klo 12. Kisaohjelmaa saa tapahtumapaikalta Vinttikoirakeskuksesta, Tuomarinkyläntie 1, 00690 Helsinki. Yleisöllä on kisoihin vapaa pääsy, samoin kuin seuraamaan muutoinkin koirien ratajuoksua kesämaanantaisin ja -keskiviikkoisin klo 18 alkaen.

Pysäköintipaikkojen rajallisuuden vuoksi paikalle tuloon suositellaan julkisia. Runkobussilinja 560 pysähtyy koirakeskuksen edessä ja bussit 614, 615 ja 633 Tuusulanväylällä keskustasta päin tultaessa pysäkillä nro 2455. Busseilla 61 ja 67 pääsee kävelyetäisyydelle.

Tuomarinkylän ”Juoksuhauvantiestä” on kerrottu Helsingin Uutisten nrossa 50 (linkki). Helsingin yleiskaavassa mm. vinttikoirakeskuksen yllä leijunut rakentamisuhka on poistunut kuten jutussa on mainittu, mutta valitettavasti vain osittain ja toistaiseksi. Kaupunki ei ole vielä luopunut aikeestaan linjata aikanaan raiteille siirtyvä nykyinen runkobussilinja 560 kartanoalueen läpi. Kartanoalueen säilyttämistä nykykäytössä puolustava Pro Tuomarinkylä pitää reittimuutosta huonosti perusteltuna. Pro Tuomarinkylän ehdotusta on selostettu alla olevissa linkeissä.

– Jokeri 2 –pikaraitiotien ja Tuusulanbulevardin pikaraitiotien jatkeen linjaaminen Koillis- ja Pohjois-Helsingissä, Pro Tuomarinkylä –liikkeen ehdotus 10.2.2019 (linkki)
– Em. ehdotuksen liitekartta 1 (linkki) ja liitekartta 2 (linkki)
– Ehdotuksemme visualisointi Tuomarinkartanon ilmavalokuvassa (linkki)

 

Jätä kommentti