HS Mielipide: Kaupunkilaiset päättäkööt Helsingin tulevaisuudesta

Helsingin Sanomien Mielipide -osastolla julkaistu Olli Salmelan kirjoitus 25.7.2016 – HS Mielipide: Kaupunkilaiset päättäkööt Helsingin tulevaisuudesta.

Keskeisten puistoalueiden rakentaminen ja kaupunkibulevardit ovat monen asukkaan mielestä selviä heikennyksiä sekä asumisviihtyvyyteen että liikkumisen sujuvuuteen.

Väitetään myös, että asuntojen hinta nousisi merkittävästi, jos lisärakentamista ei toteuteta. Tällöin kuitenkin unohdetaan se, ettei kaiken rakentamisen tarvitse tapahtua Helsingin kaupungin alueella, vaan riittää, jos pääkaupunkiseudulle voidaan rakentaa lisää.

Vuoden 2017 kuntavaalien lähestyessä olisi hyvä, jos valtuustoryhmät kertoisivat selkeästi kantansa yleiskaavaehdotukseen ja Helsingin kehittämiseen.

Olli Salmela
Helsinki

2 kommenttia artikkeliin ”HS Mielipide: Kaupunkilaiset päättäkööt Helsingin tulevaisuudesta”

  1. Kirjoittajan mielestä vuoden 2017 kuntavaalien lähestyessä olisi hyvä, jos valtuustoryhmät kertoisivat selkeästi kantansa yleiskaavaehdotukseen ja Helsingin kehittämiseen.

    Keskustelua tosiaan tarvitaan, mutta tässä tapauksessa valtuustopuolueet näyttävät jo lukinneen kantansa itse laatimansa yleiskaavan suhteen. Yleiskaavasta päättäminen pitäisikin siirtää yli kunnallisvaalien, jotta kaupunkilaisilla olisi mahdollisuus ottaa kantaa asiaan kunnallisvaaleissa.

    Vastaa

Jätä kommentti