Liikuntalautakunta vahvasti Tuomarinkylän puolella

Helsingin liikuntalautakunta tunnistaa viher- ja ulkoilualueiden sekä liikuntaharrastusten merkityksen osana vetovoimaista Helsinkiä. Lautakunnan jo ehdotusvaiheessa Tuomarinkylän säilyttämiseen myönteisesti suhtautuvaan lausuntoon lisättiin vielä eilisessä kokouksessa kohtia, joissa viitataan Tuomarinkylään erikseen ja vihersormien- ja verkoston suojelemiseen yleisemminkin.

Lausuntoon lisättiin Tiina Sandbergin (skp) esityksestä muun muassa nämä Tuomarinkylälle tärkeät kohdat:

”Tuomarinkylän koirakeskus on ainoa suuret ulkonäyttely- ja vinttikoiratoiminnat mahdollistava keskus pääkaupunkiseudulla. Yleiskaavaluonnoksen astuessa voimaan muun muassa tämä koiraurheilulle _erittäin_ (lisäyksenä) tärkeä ja vireästi toimiva alue olisi uhattu.”

Omana kappaleenaan lausuntoon lisättiin:

”Tuomarinkylän ratsastuskeskukselle on kaavoitettu valtakunnallisen tason kriteerit täyttävä kisamaneesin tontti. Aiotut suurtapahtumien varapaikoitusalueet sijaitsevat kuitenkin ’asuntovaltainen alue’ merkinnän alla eikä niitä vahvistettu asemakaavoituksen yhteydessä vuonna 2013. Maneesihanke on tämän vuoksi pysähdyksissä ja uhkaa toteutua vain paikalliseksi ratsastushalliksi näivettyneenä.

Näitä Tiina Sandbergin Tuomarinkylää koskevia lisäysehdotuksia kannattivat Riku Ahola (vas), Silja Borgarsdottir Sandelin (sfp), Riitta Hämäläinen-Bister (sdp), Jukka Järvinen (sdp), Heimo Laaksonen (kok) ja Heidi Ruhala (kok). Toisenlaista, toimintojen siirtämiseen alueen sisällä varautuvaa tekstimuotoilua kannattivat Joonas Lyytinen (vihr) ja Sallamaari Muhonen (vihr).

Linkki päätöstiedotteeseen 5.3.2015 >>.

 

Jätä kommentti