Valtuusto vaati kaavasta lähetekeskustelun

Helsingin kaupunginvaltuustolla on tapana käydä lähetekeskustelu tärkeistä asioista ennen kuin niitä aletaan valmistella. Yleiskaavan kohdalla näin ei ole tapahtunut.

Yleiskaava on kuitenkin yksi tärkeimmistä päätöksistä, jonka 85-jäseninen kaupunginvaltuusto Helsingissä tekee.

Tiistaina 5.5. (päiväys korjattu) valtuusto tulee vihdoinkin käymään lähetekeskustelun yleiskaavasta. Sitä pyysi valtuustoaloitteella Pirkkolassa asuva valtuutettu Yrjö Hakanen (skp) kaupunginvaltuustolta 25.2. Aloite hyväksyttiin yksimielisesti.

Kaavoituksesta vastaava apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki esitti, että lähetekeskustelu pidetään heti kaupunkisuunnittelulautakunnan seminaarin jälkeen. Tuomarinkylän asiallekin tärkeä seminaari on 5.5. Silloin kaupunkisuunnittelulautakunta käy läpi yleiskaavaluonnosta ja siitä saatua palautetta.

Hakanen peräänkuulutti lähetekeskustelua, jossa pohdittaisiin avoimesti eri vaihtoehtoja ja lähtökohtia yleiskaavalle.

– Tämä ei ole mikään yksi raide, jolla viedään läpi joku lautakunnassa virkamiesten esittelyn pohjalta sovittu tavoite, Hakanen alleviivasi.

Demarivaltuutettu Maija Anttilan mukaan on ollut suunnitteluvirhe, ettei yleiskaavakeskustelua ole alun perinkään otettu mukaan.

Valtuutettu Helena Kantola perussuomalaisista yritti kysyä Tuomarinkylästä ja siitä, että onko valtuuston 12.9.2012 hyväksymällä Kotikaupunkina Helsingissä –ohjelmalla painoarvoa yleiskaavassa. Kantolan kysymys jäi vielä vaille vastausta.

Tuo valtuustossa v. 2012 päätetty ohjelma linjaa pääkaupungin rakentamista. Siihen on hyväksytty muun muassa Tuomas Rantasen (vihr) aloite: Valtuusto edellyttää, että kaupunki seuraavassa yleiskaavassa pyrkii turvaamaan myös viheralueiden ja tärkeiden viheryhteyksien luonto- ja virkistysarvojen säilymisen.

Katso kokouksen kulku tästä linkistä >>.

Kotikaupunkina Helsingissä –ohjelman tiedot löytyy täältä >>.

Valtuutettu Kantolan Tuomarinkylääkin koskeviin kysymyksiin ei saatu vielä vastausta, koska puheenjohtaja halusi pitää keskustelun valtuustoaloitteessa.

Valtuutettu Kantolan Tuomarinkylääkin koskeviin kysymyksiin ei saatu vielä vastausta, koska puheenjohtaja halusi pitää keskustelun valtuustoaloitteessa.

 

Jätä kommentti